wtorek, 16 września 2014

Gotowanie na parze

W końcu przypomniałam sobie o swoim parowarze... i stwierdzam, że nie będę chowała go głęboko ;) Gotowanie na parze okazało się mega wygodne, bo wszystkie składniki wrzuciłam do parowaru, a obiad zrobił się sam. Takie coś, to ja rozumiem! ;)

 Zapewne słyszeliście, że gotowanie na parze jest najzdrowszym sposobem przyrządzania potraw. Składniki nie tracą swojego naturalnego koloru i smaku, dzięki czemu można w ogóle nie używać soli. O tym, że smażone potrawy nie należą do najzdrowszych i najmniej kalorycznych, nie muszę chyba wspominać. Gotowanie na parze pozwala lepiej zachować witaminy i minerały użytych produktów. Trzeba przyznać, że są to wartościowe plusy.

Oficjalnie robię sobie postawienie, że będę częściej gotować na parze ;)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz